Taluperenaise tähtsaim ülesanne oli igapäevase toidulaua eest hoolitsemine. Kõike tarvilikku pidi jaguma argipäevaks, paastuks ja pidusöögiks. Teravilja, liha, kala, seente ja aedviljade kõrval rikastas toidulauda ka piim ja piimast tehtav toit. Lüpstud piimast tuli omal jõul valmis teha koor, kohupiim, või ja setode üks olulisemaid pühadetoite - sõir. Neid kunagi nii tavalisi kuid tänapäeval ununevaid oskusi saab õppida Saatse muuseumi köögis. 

Programmi käigus saab valmistada koort piimaseparaatoriga, teha kohupiima ja sõira ning võid vanaaegse võimasinaga.

Programmi kestus: 2 h

Hind: 10€/osaleja  (grupi suurus 10 - 15 inimest)

Soovi korral on võimalik teha valik ja läbida ka ainult ühe või kahe nimetatud piimatoidu valmistamise protsess.

Lisainfo ja tellimine: tel 505 4673; myyk@setomuuseum.ee